Veel energie besparen met een zonneboiler

Er is meer een meer aandacht voor, het besparen van energie. Op zich natuurlijk erg fijn, want we willen met zijn allen natuurlijk zo lang mogelijk van deze planeet blijven genieten. Daarnaast vindt niemand het erg om wat te besparen op energie. De kosten stijgen namelijk vrijwel ieder jaar en vooral gas is vaak de grootste uitgave op de energierekening.

Met een zonnecollector kan daarin verandering gebracht worden. Ook wordt dit wel een zonneboiler genoemd. Dit apparaat wordt op het dak geplaatst en zorgt ervoor dat warmte van de zon wordt omgezet naar warm water. Op deze manier kunt u gemakkelijk energie besparen op de kosten voor gas. Want veel mensen gebruiken een deel van de stookkosten aan het opwarmen van water voor de douche, het bad en andere zaken.

Combineren met een goedkopere C.V. ketel

besparen op energiekostenAlhoewel een zonneboiler vaak een flinke besparing op kan leveren, zal er bijvoorbeeld in de koudere periode niet altijd voldoende zon zijn om het water volledig op te warmen. Toch wilt u natuurlijk gebruik maken hiervan. Met een CV ketel achter de zonneboiler kan dit worden gerealiseerd. Het water wordt dan opgewarmd en als er extra warmte noodzakelijk is, zal dit worden gerealiseerd worden via de ketel. Als u nog een oudere ketel heeft, dan zal deze minder rendement leveren dan een nieuwe ketel. Het kan dan ook zeker interessant om direct eens rond te gaan kijken naar een nieuwe condensatieketel (HR ketel) deze zijn tegenwoordig de standaard.

Zon meer gebruik maken van de zon

Met de zon kan dus water worden opgewarmd, maar natuurlijk ook stroom. Dit is bij veel mensen inmiddels wel bekend. Door zonnepanelen te plaatsen, kunt u veel energie besparen op lange termijn. De panelen verdienen zichzelf vaak binnen een jaar of 10 terug en zijn de laatste jaren flink in prijs gedaald, dit maakt het natuurlijk extra interessant om de mogelijkheden eens te bekijken en te zien of dit ook voor uw situatie haalbaar is. Doordat ook de tarieven voor elektriciteit blijven stijgen kan in sommige gevallen de investering sneller terugverdiend zijn.