Nieuwe ketel nodig, komt nooit op het juiste moment

Als je ineens zonder warm water of een warm huis komt te zitten, dan realiseer je vaak pas dat je CV ketel zeer belangrijk is voor het comfort in je woning. Zolang deze het gewoon doet is er niets aan de hand en lijkt dit alles vanzelfsprekend te zijn. Je zult altijd zien dat de ketel het begeeft op een moment dat je deze het hardst nodig hebt, bijvoorbeeld in de winter.

ketelOp zo’n moment is het echt stressen, want als je op een koude winterdag geen verwarming hebt dan kan dit een vrij groot probleem zijn. In de kou zitten is nooit fijn. Daar komt dan natuurlijk bij dat je waarschijnlijk niet de enigste bent die met dit probleem te kampen hebt, meer mensen zullen een nieuwe ketel moeten hebben. Dat zorgt ervoor dat de bedrijven het vaak enorm druk hebben in die periode. Als je een nieuwe gasketel wilt aanschaffen in die periode, zul je soms genoegen moeten nemen met een model ketel wat je mogelijk anders niet aangeschaft zou hebben. Nood breekt wet en dan maar zonder CV ketel blijven zitten is geen goed idee. Meer lees je op: kijzer.be

Zorg ook voor goed onderhoud

Als je net een nieuwe ketel hebt aangeschaft, dan is het wel prettig om te weten dat je er geen omkijken meer naar hebt. De ketel heeft meestal garantie van 2 jaar. In die tijd gaat er vrijwel nooit iets mis, maar als dat wel het geval is dan is het in ieder geval garantiewerk. Een prettig idee natuurlijk. Als deze garantieperiode voorbij is, dan zal je meestal benaderd worden door het installatiebedrijf met de vraag om een onderhoudscontract af te sluiten. Je betaald een vast bedrag per jaar en de ketel wordt onderhouden. Ook als er iets mis mee is, dan wordt dit opgelost. Het is zeker aan te raden om op dit aanbod in te gaan, het zorgt voor een langere levensduur van de ketel.