Laat uw CV ketel nog voor de feestmaand controleren

De winter zit er toch echt alweer aan te komen. Misschien heeft u de verwarming inmiddels alweer aan staan. Heerlijk behaaglijk warm in huis, het heeft toch altijd wel weer een prettig gevoel.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat uw CV ketel in top conditie is voordat de winter aanbreekt. Als de ketel intensiever gebruikt wordt in deze periode, wilt u niet dat hij er opeens mee stopt. Niemand wil in de koud zitten. En al helemaal niet rond de feestdagen.

cv ketel controle

Laat uw ketel nog voor de feestdagen controleren.

Als uw ketel nog relatief nieuw is, dan is dit misschien geen probleem. Is de ketel 10+ jaar oud, dan is dit een groter probleem in de meeste gevallen. Goed onderhoud kan bijdragen aan de levensduur, maar het is zeker een goed idee om voor de winter de ketel nog even na te laten kijken. Zo bent u er zeker van dat de ketel niet tijdens de feestdagen defect gaat, niemand wil dat. Want zie dan nog maar eens een monteur te vinden.

Natuurlijk kunt u ook een nieuwe CV ketel laten plaatsen. Zo is de Remeha Calenta bij De Eilanden een populaire keuze. Dan weet u zeker dat er niets mis mee is. Een bijkomend voordeel is natuurlijk dat de ketels van tegenwoordig ook een stuk zuiniger in het verbruik zijn. Dat betekend dus een lagere energierekening bij dezelfde hoeveelheid verbruik. Een interessante investering dus voor de meeste huizen. Want veel mensen geven toch veel geld uit aan de energierekening. Gas is daar vaak de grootste uitgave van. Informeer naar de nieuwe ketels bij uw leverancier.