De meerwaarde van digital signage voor uw winkel

winkel

Heeft u weleens van digital signage gehoord? Het is een marketingmiddel waarmee u meer omzet kunt realiseren voor uw winkel. Als u producten verkoopt in een fysiek winkelpand dan gebruikt u ongetwijfeld borden en posters waarop bepaalde producten worden aangeprezen. Het idee hierachter is dat mensen eerder de borden zien dan de producten die in de schappen staan.

Daarbij is het een mogelijkheid om het product nog een keer extra aan te prijzen. Het uiteindelijke resultaat is dat u meer verkopen realiseert. De borden, posters en flyers die u voor dit doeleinde gebruikt is signage. In dit geval staticsignage. Gebruikt u digitale beeldschermen voor hetzelfde doeleinde dan is dit digital signage.

Digital signage effectiever dan static

winkelUit meerdere onderzoeken is gebleken dat digital signage effectiever is dan de static variant. Als winkeleigenaar is het daarom slim om met de tijd mee te gaan en producten te promoten via digitale beeldschermen. Het principe van het marketingmiddel blijft hetzelfde. U gebruikt de schermen om bepaalde producten aan te prijzen.

Het verschil is dat de beeldschermen eerder de aandacht zullen trekken. Mensen zijn meer waarschijnlijk om een blik te werpen op een beeldscherm. Als u daarbij ook van de mogelijkheid gebruikmaak om bewegende beelden te tonen, dan zal u zeker vele malen effectiever de aandacht kunnen grijpen van de mensen die in uw winkelpand rondlopen. Meer over digital signage en narrowcasting op: https://www.thisplays2.com/category/diensten/narrowcasting/

Marketingmiddel inzetten in winkel

Het is niet moeilijk te begrijpen dat digital signage een grote meerwaarde voor uw winkel kan bieden. Als u hierdoor het besluit heeft genomen om het marketingmiddel in te zetten voor uw winkel, dan wilt u natuurlijk graag weten hoe u hiermee moet beginnen. Dit is namelijk niet zo simpel als enkele beeldschermen kopen en deze in uw winkelpand ophangen. De schermen moeten namelijk aan elkaar gekoppeld worden en u heeft een systeem nodig om hier beelden op uit te zenden. Deze beelden moet u uiteraard ook nog hebben. Allemaal taken waar u als winkelier ongetwijfeld weinig tijd voor heeft. Gelukkig zijn er bedrijven die zich specialiseren in digital signage. Zij kunnen de beelden voor uw maken en het complete systeem in uw winkel installeren.